Κλειστός στίβος και Ολυμπιακοί Αγώνες

Αυτοπεποίθηση | Κυριαρχία

Τι είναι ο Κλειστός στίβος ;

Ο στίβος αποτελεί το πρώτο άθλημα που έρχεται στο νου καθώς αναφερόμαστε στους Ολυμπιακούς αγώνες. Χαρακτηρίζεται ως “βασιλιάς του αθλητισμού” και αποτελεί τη βάση για όλες τις αθλητικές δραστηριότητες, καλύπτοντας πληθώρα αγωνισμάτων. Είναι σημαντικό για τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τα αγωνίσματα του στίβου από μικρή ηλικία, καθώς εδραιώνεται τόσο η προσωπικότητά τους όσο και οι βασικές ικανότητες του ανθρώπινου σώματος.

Η ενασχόληση με τον στίβο επιφέρει θετικές επιδράσεις σε πολλούς τομείς. Μέσα από αγωνίσματα όπως το τρέξιμο, ο αγώνας με εμπόδια και άλλα, ενδυναμώνεται η αντοχή, η δύναμη, η μυϊκή μάζα και η σωστή στάση του σώματος.Εξίσου αναπτύσσονται, η αυτοπεποίθηση, η πειθαρχία και η αποφασιστικότητα, καθιστώντας τα παιδιά ικανά να επιτύχουν τους στόχους τους.

 

Προπόνηση και Εξέλιξη:
Η προπόνηση των παιδιών ξεκινά από μικρή ηλικία, με 2 φορές την εβδομάδα εντός του χώρου του συλλόγου και μια φορά στο εξωτερικό στάδιο στίβου του Καυτατζογλείου , με στόχο την πλήρη εξέλιξη των ικανοτήτων τους. Από την ηλικία των 8 ετών και άνω, η προπόνηση συνεχίζεται αποκλειστικά στο Καυταντζόγλειο, υπό την καθοδήγηση της έμπειρης προπονήτριας Βασιλικής Κισσοπούλου.

Άλλες Δραστηριότητες

Δείτε σχετικές δραστηριότητες ή υπηρεσίες που μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Ping Pong

Αυτοσυγκέντρωση | Αντανακλαστικά

Γενική Γυμναστική

                   Ρυθμική | Ενόργανη                    Ακροβατική | Χορός

Αθλητική Προσχολική Αγωγή 3-6 Ετών

Παιχνίδι | Κίνηση | Ρυθμός