ΣΚΑΚΙ

Στρατηγική | Σκέψη

Τι είναι το Σκάκι;

Το σκάκι είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι που όχι μόνο παρέχει ψυχαγωγία, αλλά αποτελεί επίσης ένα αθλητικό άθλημα και μια τέχνη. Ενώ σε πρώτη ματιά μπορεί να φαίνεται απλό, οι κανόνες, η ένταση και η στρατηγική που συνοδεύουν το παιχνίδι το καθιστούν πολυπλοκότερο. 

Τεχνητές Διαστάσεις:
Το σκάκι αποτελεί ταυτόχρονα τόσο επιστήμη όσο και τέχνη. Ο σκακιστής μελετά, διερευνά πιθανούς κινήσεις, εφαρμόζει στρατηγικές και τακτικές και πειραματίζεται με διάφορες προσεγγίσεις. Όλα αυτά συνθέτουν το σκάκι ως ένα πλούσιο πνευματικό παιχνίδι.

Ενίσχυση Δεξιοτήτων:
Το σκάκι είναι για όλους, από τα νήπια έως τους ενήλικες. Από μικρή ηλικία, τα παιδιά μπορούν να μάθουν τις βασικές κινήσεις και να αποκτήσουν αξίες όπως η διάθεση για ανταγωνισμό και ο σεβασμός προς τους κανόνες.

Προπονητές:
Στον σύλλογό μας, έμπειροι προπονητές οδηγούν τα παιδιά από τις βασικές κινήσεις μέχρι τις προηγμένες στρατηγικές, δημιουργώντας ένα περιβάλλον που ενθαρρύνει την ανάπτυξη. Προπονητές του τμήματος είναι ο έμπειρος δάσκαλος Θέμελης Γιώργος.

Chess

Προοδευτική Εκπαίδευση και Εξέλιξη

Μέσω σεμιναρίων και παρουσιάσεων παρτίδων από έμπειρους παίκτες, τα παιδιά εκτίθενται σε διαφορετικές σκακιστικές καταστάσεις και μαθαίνουν να αναλύουν και να σχεδιάζουν τακτικές κινήσεις.

Μετάβαση στο Προχωρημένο Επίπεδο

Στο τμήμα των προχωρημένων, οι σκακιστές εμβαθύνουν στις τακτικές και στρατηγικές πτυχές του παιχνιδιού. Η προσωπική επίβλεψη και η έμφαση στην πρόοδο του κάθε παιδιού βοηθούν στην εξέλιξή του.

Ping Pong

Άλλες Δραστηριότητες

Δείτε σχετικές δραστηριότητες ή υπηρεσίες που μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Ping Pong

Αυτοσυγκέντρωση | Αντανακλαστικά

Γενική Γυμναστική

                   Ρυθμική | Ενόργανη                    Ακροβατική | Χορός

Αθλητική Προσχολική Αγωγή 3-6 Ετών

Παιχνίδι | Κίνηση | Ρυθμός