ΓΕΝΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Ρυθμική | Ακροβατική |  Ενόργανη

Τι περιλαμβάνει η γενική γυμναστική;

Η γενική γυμναστική αποτελεί μια συνδυαστική προσέγγιση που περιλαμβάνει τρεις βασικές κατηγορίες: ρυθμική, ακροβατική και ενόργανη γυμναστική, ενσωματωμένες με ελεύθερη χορογραφία. Αποτελεί ένα ευέλικτο άθλημα που απαιτεί μυική δύναμη, ισορροπία, τεχνική και συντονισμό για την επίτευξη των ακροβατικών ασκήσεων. Η γενική γυμναστική αναπτύσσει την ευκαμψία, βελτιώνει την αρμονική ανάπτυξη των μυών και οστών, και προάγει την κοινωνικοποίηση μέσω του αθλήματος.

Αναγνωρισμένο Άθλημα

Η γενική γυμναστική αποτελεί ένα αναγνωρισμένο άθλημα από την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία (Ε.Γ.Ο). Περιλαμβάνει στοιχεία από την ενόργανη, ρυθμική και ακροβατική γυμναστική, σε συνδυασμό με χορό ή ελεύθερη χορογραφία. Η γενική γυμναστική απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας έξι (6) ετών και άνω, παρέχοντας μια πλούσια εμπειρία και ανάπτυξη δεξιοτήτων.

Κλειστός Στίβος

Οφέλη για τα Παιδιά

Οι θετικές επιδράσεις της γενικής γυμναστικής στα παιδιά είναι πολλαπλές. Η άσκηση αυξάνει την ευκαμψία, ενώ η χορογραφία βελτιώνει το συγχρονισμό. Παράλληλα, η γυμναστική συμβάλλει στην αρμονική ανάπτυξη των μυών και οστών, εκπαιδεύοντας τη νευρομυϊκή συνέργεια και προάγοντας την ομαδικότητα. Η διασκέδαση και η κοινωνική αλληλεπίδραση είναι στοιχεία που ενισχύονται μέσα από αυτήν τη δραστηριότητα.

Εξειδικευμένη Καθοδήγηση

Το τμήμα της γενικής γυμναστικής διδάσκεται από την έμπειρη προπονήτρια Πλιάκη Ελπίδα, απόφοιτη του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΑΠΘ. Με εξειδίκευση στην Ενόργανη Γυμναστική και πλούσια αθλητική εμπειρία, η κα. Πλιάκη εξασφαλίζει την ολοκληρωμένη εκπαίδευση και ανάπτυξη των αθλητών σε όλα τα επίπεδα.

Ping Pong

Άλλες Δραστηριότητες

Δείτε σχετικές δραστηριότητες ή υπηρεσίες που μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Ping Pong

Αυτοσυγκέντρωση | Αντανακλαστικά

Junior Basketball

Junior Basketball

Συγκέντρωση | Ομαδικότητα

Αθλητική Προσχολική Αγωγή 3-6 Ετών

Παιχνίδι | Κίνηση | Ρυθμός