ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ

Πλάνο Διατροφής + Υποστήριξη

ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΑΣΚΗΣΗ

Ο πρωταθλητισμός και το fitness απαιτεί καθημερινές και σκληρές προπονήσεις, η συχνότητα και η ένταση των οποίων διαφέρει από άθλημα σε άθλημα. Η σκληρή προσπάθεια που καταβάλει κάθε αθλητής-ασκούμενος και η σωστή καθοδήγηση του προπονητή μπορούν να αποδώσουν και να αποκτήσουν αξία μόνο όταν ο οργανισμός του αθλητή είναι δυνατός και σε θέση να αντιμετωπίσει την καθημερινή καταπόνηση του σώματος. Η σωστή διατροφή παίζει τον πιο ουσιαστικό ρόλο και η υιοθέτηση ενός σωστά διαμορφωμένου διαιτολογίου αυξάνει τις πιθανότητες για επιτυχία, βοηθώντας τους αθλητές-ασκούμενους να πετύχουν τους στόχους που έχουν θέσει. Όλοι ανεξαιρέτως οι επιστήμονες που σχετίζονται με τον αθλητισμό και τη διατροφή, υποστηρίζουν ότι μια σωστή και ισορροπημένη δίαιτα έχει ουσιαστική σημασία στην επίτευξη αξιόλογων αθλητικών επιδόσεων από τους αθλητές και στη μείωση του σωματικού βάρους και την αύξηση της φυσικής κατάστασης για τους ασκούμενους. Άλλωστε, έρευνες έχουν αποδείξει ότι η μακροχρόνια κατανάλωση τροφών πλούσιων σε λίπος και φτωχών σε υδατάνθρακες έχει ως αποτέλεσμα τον περιορισμό της μυϊκής δύναμης κατά 50% του φυσιολογικού, αντιθέτως, η λήψη τροφών πλούσιων σε υδατάνθρακες και φτωχών σε λίπος αυξάνει την ικανότητα για μυϊκό έργο κατά 25%.

 

Διατροφικοί στόχοι ενός αθλητή-ασκούμενου:

Ο σχεδιασμός του διαιτολογίου ενός αθλητή διαφέρει αναλόγως το άθλημα, την ένταση της προπόνησης και φυσικά τον ίδιο τον αθλητή. Παρόλα αυτά, ως βασικούς στόχους θα μπορούσαμε να ορίσουμε τους εξής:

Να ακολουθούν τους γενικούς κανόνες υγιεινής διατροφής, ώστε να διατηρούνται υγιείς.

Να παίρνουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες της προπόνησης.

Να επιδιώκουν τη διατήρηση του ιδανικού σωματικού βάρους, αλλά και της σωστής αναλογίας λίπους-μυϊκού ιστού.

Να προτιμούν τροφές που βοηθούν στην βελτίωση της απόδοσής τους και στην ευκολότερη ανάκαμψη από την κούραση της προπόνησης.

ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ

Z

Παροχή υπηρεσιών στο τομέα της διατροφής.

Z

Ανάλυση σύστασης σώματος (δείκτης μάζας σώματος,ποσοστό ενυδάτωσης, ποσοστό λίπους και μυϊκής μάζας)

Z

Υπολογισμό Βασικού Μεταβολισμού

Z

Εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής προσαρμοσμένα στις ανάγκες του κάθε ανθρώπου και στις προτιμήσεις του.

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Το τμήμα της Ψυχολογικής Υποστήριξης του PERA επιδιώκει την παροχή εξειδικευμένης βοήθειας σε άτομα που αντιμετωπίζουν διαταραχές στη διατροφική τους συμπεριφορά. Με την παρουσία καταρτισμένου προσωπικού και τη δημιουργία συνεργατικού κλίματος μεταξύ θεραπευτή και θεραπευομένου επιδιώκεται μεταξύ των άλλων:

  • Τροποποίηση των δυσλειτουργικών σκέψεων και συναισθημάτων σχετικά με το μέγεθος και το σχήμα του σώματος
  • Εκπαίδευση στην αυτοπαρατήρηση και στις στρατηγικές αυτοελέγχου
  • Ανάπτυξη δεξιοτήτων για την αντιμετώπιση καταστάσεων που συνδέονται με τη λήψη τροφής
  • Διαχείριση συμπτωμάτων ψυχοπαθολογίας π.χ. καταθλιπτική διάθεση

Στόχος μας αποτελεί η προσπάθεια υιοθέτησης από πλευράς του ατόμου μιας ισορροπημένης σχέσης με το φαγητό και η αποτελεσματικότερη διαχείριση των συναισθηματικών του αναγκών προκειμένου να αποκτήσει μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

 

Ένα μέρος όπου σκληρή δουλειά και διασκέδαση γίνονται ένα! Εδω προσωπικοί στόχοι επιτυγχάνονται, ενώ αλλάζουν συνήθειες ζωής.

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα μας που συνεχώς εξελίσσονται. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

Subscribe

Είσαι ένα βήμα πιο κοντά στο να τραβάς τα βλέμματα γύρω σου & να νιώθεις υπέροχα!

Επιτυχείς Εγγραφή!

Είσαι ένα βήμα πιο κοντά στο να τραβάς τα βλέμματα γύρω σου & να νιώθεις υπέροχα!

Επιτυχείς Εγγραφή!

Είσαι ένα βήμα πιο κοντά στο να τραβάς τα βλέμματα γύρω σου & να νιώθεις υπέροχα!

Επιτυχείς Εγγραφή!